activiteiten, competities & evenementen

Lees hier alles over de tennis- en padelcompetities, bekijk aan welke toernooien je mee kunt doen en blijf op de hoogte van de leukste activiteiten en evenementen bij Quick Tennis & Padel in Oldenzaal!

Agenda

Voorjaarscompetitie 2024

April, mei & juni 2024
Tennis, padel & jeugd

Quick Open 2024

15 t/m 23 juni 2024
Tennis, padel & jeugd

Senioren Plus toernooi

Maandag 22 augustus 2024
Tennis dubbel 50+

Oktoberfest-toernooi

Zaterdag 2 november 2024
Tennis dubbel & padel

Knieperkes toernooi

27 & 28 december 2024
Tennis dubbel 50+

Oliebollen toss

Zondag 29 december 2024
Tennis dubbel & padel

Tennis competitie

Zowel in het voorjaar als in het najaar heb je de mogelijkheid om mee te spelen met de tennis competitie. Bekijk hieronder aan welke competities je mee kunt doen. Heb je vragen over één van de competities of wil je je aanmelden? Neem contact op!

Voorjaarscompetitie

De KNLTB Voorjaarscompetitie is één van de grootste tenniscompetities ter wereld en wordt in gespeeld in de maanden april, mei en juni. Een mooie periode om het tennisseizoen sportief te starten. Voor senioren bestaat de Voorjaarscompetitie uit een zeer divers competitieaanbod, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Kortom, voor iedere tennisser is er een competitie die past bij je past! 

Zomeravondcompetitie

Kun je geen genoeg krijgen van het spelen van competitie? Heb je zin om naast de Voorjaarscompetitie nog een competitie te spelen? Of wil je graag competitie spelen, maar ben je verhinderd in het weekend? Dan is de Zomeravondcompetitie ideaal voor jou!

Najaarscompetitie

De Najaarscompetitie wordt steeds populairder, want ieder jaar doen er meer spelers van verschillende verenigingen mee. Tijdens de Najaarscompetitie speel jij samen met jouw team op zeven speeldagen, tussen begin september en eind oktober, tegen de andere teams uit de poule. Een mooie periode om de laatste maanden van het tennisseizoen sportief af te sluiten.

Padel competitie

Zowel in het voorjaar als in het najaar heb je de mogelijkheid om mee te spelen met de padel competitie. Bekijk hieronder aan welke competities je mee kunt doen. Heb je vragen over één van de competities of wil je je aanmelden? Neem contact op!

Triple Double competitie

De Triple Double competitie is toegevoegd aan de wedstrijdkalender vanwege de vraag naar een padelcompetitie al eerder in het seizoen. Een team bestaat uit drie spelers en elke speler speelt twee partijen. Dames en heren spelen met en tegen elkaar of gemengd. Partijen worden gespeeld om twee gewonnen sets, met bij gelijke setstand een supertiebreak (t/m 10 punten) als beslissende derde set. Iedereen speelt op zijn/haar eigen niveau, want de teams worden ingedeeld in de 1e, 2e of 3e klasse op basis van padelspeelsterkte. De Triple Double competitie wordt gespeeld in april en mei.

Voorjaarscompetitie

In de Voorjaarscompetitie Padel kun je meedoen aan de vrijdagavond, zaterdag of zondag competitie. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers. De competitie is genderneutraal, dus er kan in alle samenstellingen worden gespeeld. In elke competitie worden 4 partijen gespeeld om 2 gewonnen sets. De voorjaarscompetitie wordt gespeeld in juni en juli.

Tennis- en padeltoernooien

Er zijn heel veel verschillende soorten toernooien, geschikt voor alle leeftijden en ieder spelniveau. Jaarlijks doen er zo’n 150.000 spelers mee met één of meerdere toernooien. Door wedstrijden te spelen, verleg je je grenzen en verbeter je jezelf keer op keer. Daarnaast is de sociale binding een enorme kracht van het spelen van een toernooien, je leert heel eenvoudig nieuwe mensen kennen, het is gezellig en je komt veel op andere plekken. Kortom, tennis en padel zijn leuker als je wedstrijden speelt! Dus kies snel jouw volgende toernooi uit en schrijf je in!